Meta kriptovalute - Malega kripto mjenjačnica Skip to main content

Od kada je Mark Zuckerberg najavio promjenu Facebook-a u META-u, i objasnio da vjeruje kako je META svijet, na neki način novo poglavlje interneta, najčešća tema investicijskog svijeta su dionice i virtualne valute koje su usko povezane s META svijetom. Riječ META označava virtualne svjetove. U svijetu virtualnih valuta postoji nekoliko valuta koje omogućuju izloženost virtualnim svjetovima tj. META SVIJETU. Svaka virtualna valuta omogućava izloženost META svijetu kroz igrice koje su izgrađene na, ili u kombinaciji s BLOCKCHAIN tehnologijom. Mnogi analitičari smatraju da cijeli META svijet ima prostora za rast, jer ljudima omogućava potpuno novi način komunikacije i vjeruje se, potpuno novi način obavljanja poslova.

 

NAJPOZNATIJE META VIRTUALNE VALUTE

DECENTRALAND (MANA)

DECENTRALAND je platforma virtualne stvarnosti koja vam omogućuje da kupite, prodate i vodite brigu o svojim virtualnim posjedima. Svoj svijet možete složiti kako god vam paše, i u njemu obavljati sve što trebate. Druženja, zabave itd. U svom virtualnom svijetu možete uživati preko računala, mobitela, i VR naočala. MANA radi na Ethereum (ERC20) mreži koja pruža sigurnost ali i velike troškove. MANA se stalno unaprjeđuje s novim funkcijama i opcijama.

 

THE SANDBOX (SAND)

The Sandbox je virtualni svijet gdje možete kupovati i prodavati virtualne posjede i drugu imovinu, koristeći virtualnu valutu zvanu SAND. Jedan od većih ulagača u Sandbox je Softbank koja je jedna od najutjecajnijih ulagača u tehnološke kompanije. Unutar Sandbox-a možete igrati igrice, razvijati vlastite igrice, kupovati i prodavati virtualne posjede. The Sandbox se također nalazi na Ethereum (ERC20) mreži što im omogućuje visoku razinu sigurnosti.

 

STAR ATLAS (ATLAS)

Star Atlas predstavlja META svijet za ljubitelje zvijezda i svemira. Svojim brodom možete istraživati bespuća svemira (WHERE NO MAN HAS GONE BEFORE) i stvarati svoj vlastiti svemir. ATLAS je meta token koji služi za pokretanje vašeg svemira. Star Atlas radi na SOLANA mreži (blockchainu). Solana mreža je sigurna, brza i jeftinija od Ethereum mreže. S ATLAS virtualnom valutom u META svemiru možete kupovati, bilo koju digitalnu imovinu, planete, brodove i opremu.